CHIPTUNING SOFTWARE ONTWIKKELING

Met trots garandeert MLT je dat zij tot een selecte groep behoort in Europa. MLT is zelfstandig instaat om duurzame chiptuning software te ontwikkelen. Zo ben je verzekert van een optimaal eindresultaat in tuning voor je voertuig. De programmeurs van MLT zijn getraind om de beschikbare software te verfijnen naar een perfecte balans voor jouw voertuig. Zo weet MLT keer op keer het beste resultaat te behalen voor het optimaliseren van motoren van benzine- en dieselvoertuigen.

 

CHIPTUNING SOFTWARE

BEHAAL TOT WEL 40%

MODIFICATIES

Een auto is vanuit de fabriek uitgerust met standaard aansturingssoftware. De software is vaak ontwikkeld om ver binnen de maximale belasting van de desbetreffende motor te ontwikkeld. MLT is in staat om deze marge te benutten door de parameters van software meer ideaal op elkaar af te stemmen en zo te optimaliseren. MLT spreekt na de aanpassing van “chiptuning software”. De optimalisatie zorgt voor meer vermogen en koppel.

Motoren met turbo of andere laaddrukverhoging levert dit een verbetering op van 20 tot 40%. Motoren zonder turbo levert optimalisatie van het motormanagement een vermogenswinst op van ongeveer 10%. Een ander groot voordeel is dat de motor na een optimalisatie een stuk sneller op gaspendaalbewegingen reageert.
 

AANSTURINGSMAPPEN

Tijdens de modificatie van de chiptuning software, past MLT onder andere de onderstaande mappen aan:

Gaspedaalinjectie
Koppel begrenzers
Laaddruk turbo
Brandstof / lucht verhouding
Brandstofdruk
 

SOFTWARE VARIANTEN VANUIT DE FABRIEK

Autofabrikanten ontwikkelen auto’s met verschillende softwarevarianten die zijn geschreven ver binnen de belasting van de motor. Dankzij deze ruime afstelling heeft de autofabrikant de mogelijkheid om verschillende versies, met verschillen in vermogen, van een bepaald model op de markt brengen. Elke auto die de fabriek uitrijdt heeft een bepaalde veiligheidsmarge over. Deze marge is ruim afgesteld om motorische schade te voorkomen. Dit biedt MLT de mogelijkheid om deze overcapaciteit met chiptuning iets op te vullen, zonder dat het ten koste gaat van de levensduur van de motor.

GETESTE EN DUURZAME SOFTWARE

MLT heeft de mogelijkheid om de software te verfijnen aan de hand van de vermogenstestbank gegevens. Zo kan precies worden berekend wat de uiteindelijke resultaten worden na het uitvoeren van de optimalisatie.