Wij zijn verhuisd!

Bezoek onze nieuwe adres
Aalsvoort 81-1
7241MB, Lochem

Chip methode

Chiptuning methoden

Het afstemmen van het motormanagement systeem, wordt met chiptuning beter op elkaar afgestemd. Om het proces te beginnen is het noodzakelijk om de huidige software uit te lezen. Het uitlezen kan op drie manieren worden uitgevoerd bij huidige benzine- of dieselmotoren

OBD Chiptuning

OBD tuning als opvolger van chiptuning

Wat is OBD chiptuning 

OBD chiptuning staat voor “On Board Diagnostics chiptuning”. Dit is de meest toegepaste methode om software uit de ECU van de auto te halen. MLT sluit tijdens een OBD tuning apparatuur aan via een stekker op de diagnosepoort van de auto. Deze poort gebruikt je garage ook bij het uitvoeren van routine controles.

De voordelen van OBD chiptuning

  • Bij OBD chiptuning wordt direct verbinding gemaakt met het ECU-motorstuurprogramma
  • De software is gemakkelijk en snel te plaatsen
  • Na OBD tuning is het motorprogramma weer eenvoudig in de originele staat terug te brengen
  • De aanpassingen zijn onzichtbaar bij regulier onderhoud

BDM Chiptuning

In de nieuwe generatie ecu’s, boordcomputers, zit een geheugen dat niet of nauwelijks te benaderen is via de communicatielijn

BDM

Het komt ook voor dat er geen extern geheugen aanwezig is. Dan wordt het interne geheugen van de processor gebruikt. Op dit type ECU zit een BDM poort (Background Debugging Mode). Via deze poort kan MLT de voor chip uitlezen en zo de tuning uitvoeren.

Een speciale aansluiting op de BDM poort kan worden gesoldeerd als deze niet aanwezig is. Deze uitvoering gebeurt als de ECU is gedemonteerd uit de auto. Daarna wordt de ECU uitgelezen en aangepast, om vervolgens weer te worden gemonteerd.

Bootmode chiptuning

De extra beveiliging vragen om deze ingrijpende methode

De beveiliging maakt een OBD niet mogelijk zonder eerst de motorcomputer te “unlocken”. Dit houdt in dat we je computer moeten demonteren, vrij schakelen en vermogens flashen we de aangepaste data (kernvelden) in het geheugen van de computer.

Daarna wordt de oude software overschreven door de nieuwe software.

Bootmode
× Available from 09:00 to 21:00 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday