Wij zijn verhuisd!

Bezoek onze nieuwe adres
Aalsvoort 81-1
7241MB, Lochem

DSG

DSG tuning wat is dat?

DSG-tuning, een naam die elke autoliefhebber bekend in de oren klinkt, staat voor Direct Shift Gearbox tuning. Met DSG-tuning kun je de prestaties van je voertuig verhogen door de werking van je automatische versnellingsbak te verbeteren.

Bij MLT Chiptuning beschouwen we DSG-tuning als een essentiële aanvulling op chiptuning. Dit komt doordat de automatische versnellingsbak direct met de motor communiceert en daarom essentieel is om optimale prestaties te leveren. Als je alleen de chip in je motor afstemt zonder je DSG te tunen, kun je problemen ondervinden zoals trage reactietijden, vertraagde schakelmomenten en vermogensverlies.

Wanneer we spreken over DSG-tuning bij MLT Chiptuning, praten we over een combinatie van geavanceerde technieken die de communicatie tussen de motor en de versnellingsbak optimaliseren. Hierbij kun je denken aan het aanpassen van het maximale koppel, het verbeteren van de schakelmomenten en het verhogen van de schakelsnelheden.

Een juist afgestemde DSG brengt het potentieel van je motor volledig tot zijn recht. Het resultaat? Snellere acceleratie, vlottere overgangen tussen versnellingen en een meer responsieve rijervaring. Bovendien kan een goed afgestelde DSG helpen om de levensduur van uw versnellingsbak te verlengen door ervoor te zorgen dat de componenten op de meest efficiënte manier werken.

Bij MLT Chiptuning maken we gebruik van geavanceerde software en jarenlange ervaring om ervoor te zorgen dat je DSG-tuning van de hoogste kwaliteit is. We begrijpen dat elke auto uniek is en we passen onze methoden aan om ervoor te zorgen dat we het beste uit uw specifieke voertuig halen. Dus of je nu een raceauto rijdt of gewoon de prestaties van je dagelijkse rijmachine wilt verbeteren, MLT Chiptuning is er om je te helpen het meeste uit uw auto te halen. Hieronder hebben wij de verschillende stages van DSG tuning weergegeven:

DSG TUNING STAGE 1

Geschikt voor alle DSG versnellingsbakken. Dit type tuning wordt toegepast in combinatie met chiptuning waarbij het koppel hoger wordt dan het maximum toelaatbare van de standaard DSG software en bestaat uit:

 Verhogen koppelbegrenzing en koppelingsdruk

DSG6 (natte koppeling) DSG7 (droge koppeling) DSG7 (natte koppeling)
350nm -> 450+nm 275nm -> 330nm 500nm -> 800+nm

Aanpassen maximaal schakeltoerental zodat dit beter aansluit op koppelkromme na chiptuning van de motor

€ 250,- incl. btw in combinatie met chiptuning.
€ 350,- incl. btw losstaand.

DSG modificatie

DSG TUNING STAGE 2

Dit type tuning is het meest gekozen, wanner je klachten hebt over het schakelgedrag van de auto. Het is geschikt voor alle types DSG. Wij hebben uitgebreide ervaring in het ontwikkelen van verbeterde software voor jouw specifieke DSG versie. Deze software-aanpassing bestaat uit:

  • Verhogen koppelbegrenzing en koppelingsdruk
  • Optimaliseren schakeltoerentallen
  • Aanpassen maximaal schakeltoerental
  • Optimaliseren schakelsnelheid
  • Kickdown aanpassen
  • Manueel schakelen via flippers geen kickdown

OPTIONEEL

activeren launch control, ook DSG7 met een droge koppeling!
€ 300,- incl. btw in combinatie met chiptuning.
€ 450,- incl. btw losstaand.

Chiptuning bus

Bij MLT Chiptuning zijn we experts in het afstemmen van allerlei voertuigen, inclusief bussen en bestelbussen. Onze ‘chiptuning bus‘ service zorgt voor een aanzienlijke verbetering in de prestaties van uw voertuig, of het nu gaat om snelheid, brandstofefficiëntie of motorrespons.

Met onze uitgebreide ervaring in ‘bestelbus tuning‘, passen we de motormanagementsoftware aan, om het maximale uit de motor van uw voertuig te halen. Of het nu gaat om betere acceleratie voor snelwegritten, of verbeterde trekkracht voor het vervoeren van zware ladingen, MLT Chiptuning biedt op maat gemaakte oplossingen om aan uw specifieke behoeften te voldoen. We zijn er trots op dat we de prestaties van uw bus of bestelbus naar een hoger niveau kunnen tillen.

DIRECT AFSPRAAK MAKEN MET MLT CHIPTUNING

Stage1 of stage2 chiptuning laat je uitvoeren bij de specialisten van MLT Chiptuning. Neem contact met ons op door het contactformulier hier op de site in te vullen, te bellen naar 06 51 57 92 47, of te mailen naar info@mltchiptuning.nl.

× Available from 09:00 to 21:00 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday