CHIPTUNING GEEFT EEN NIEUWE DIMENSIE AAN JE AUTO

MLT verzorgt chiptuning maatwerk voor het maximaliseren van de output van jouw motor. Het genereren van extra vermogen en koppel, zorgt je voor pit en souplesse in de motor van je auto. Chiptuning geeft je een compleet nieuwe beleving in autorijden. Met een range van drie software chiptuning producten kan MLT voorzien in de behoeft voor het tunen van elk benzine- en dieselvoertuig.

 

WAT IS CHIPTUNING OP MAAT

HOE WORDT HET TOEGEPAST IN DE PRAKTIJK

MLT start altijd met een basis tuning. Deze optimalisatie wordt uitgevoerd op basis van wiskundige berekeningen in combinatie van vermogensmetingen. De metingen worden gemaakt voor en na het chiptunen om zo een compleet beeld te krijgen van de optimalisatie software.

Deze optimalisaties worden over het algemeen uitgevoerd op een relatief jonge auto, of een auto met weinig gemaakte kilometers met een motor in goed conditie. In deze gevallen zal een basis tuning een resultaat leveren dat binnen de norm en verwachting ligt. Alle testen worden uitgevoerd om de resultaten volledig in kaart te brengen. Tests worden uitgevoerd op de weg en in onze vermogensbank. Zo ontstaat een compleet beeld van het resultaat. Zo wordt uitgesloten of er nog verdere optimalisaties nodig zijn.

 

WAAROM CHIPTUNING OP MAAT?

BENZINEMOTOREN

Bij voertuigen met een benzinemotor dien je vooral te denken aan slijtage aan bogies, bobines, de luchtmassameter, zuigerveren, de turbo, een distributieriem of distriebutieketting en nog vele andere componenten. Vervuiling komt veel voor aan de gasklep, in- en uitlaatkleppen en lambdasensoren. Het is dan ook belangrijk dat het onderhoud correct en volgens schema is uitgevoerd alvorens een auto wordt getuned.

DIESELMOTOREN

Een voertuig met een dieselmotor heeft te maken met slijtage aan de luchtmassameter, verstuivers en de turbo. Vervuiling treed op aan EGR, het inlaatspruitstuk, de turbo, verstuivers en het roetfilter (DFP). Een vervuild roetfilter (DPF) in een dieselmotor is geregeld de oorzaak van prestatieverlies door storingen.

 

OPTIMALE AFSTELLING

Slijtage en vervuilingen zorgen ervoor dat de motor anders gaat presteren dan een nieuwe motor. Een basis tuning kan zorgen voor een optimalisatie, maar toch niet zorgen voor de maximaal haalbare prestaties. Een chiptuning op maat, waar de software wordt aangepast is dan noodzakelijk om wel de maximale optimalisatie te bereiken.

Het resultaat is een perfect afgestelde motor met een zo lang mogelijke levensduur. De keerzijde kan zijn dat de optimalisatie lager is dan werd geanticipeerd. Het doel van MLT is een motor die optimaal presteert, soepel draait en een lange levensduur heeft. Deze balans stellen wij boven het behalen van een maximaal haalbaar vermogen.

CHIPTUNING PRODUCTEN,
MAATWERK SOFTWARE

Chiptuning software producten worden gedefinieerd door aansturingssoftware die direct de Electronic Controle Unit (het hart van het voertuig), wordt aangepast.

Niet elke auto is op de zelfde manier aan te passen, wij geven hier meer uitleg over in onze website. We bespreken Eco-chiptuning en MLT-chiptuning.
 

CHIPTUNING SOFTWARE ONTWIKKELING

ZO BEN JE VERZEKERD VAN HET MEEST OPTIMALE RESULTAAT

CHIPTUNING SOFTWARE ONTWIKKELING

MLT behoort tot een selecte groep in Europa die zelf in staat is om duurzame chiptuning software te ontwikkelen. Hier zijn we heel trots op! Het verzekert jou van een optimaal eindresultaat. De programmeurs van MLT zijn getraind om de beschikbare software te verfijnen naar een perfecte balans voor jouw voertuig.

Zo weet MLT keer op keer het beste resultaat te behalen voor het optimaliseren van motoren van benzine- en dieselvoertuigen.