Wij zijn verhuisd!

Bezoek onze nieuwe adres
Aalsvoort 81-1
7241MB, Lochem

Software

Chiptuning ontwikkeling

Wij MLT chiptuning zijn ontzettend trots dat wij behoren tot een selecte groep in Europa. MLT Chiptuning ontwikkelt duurzame chiptuning software. Zo ben je verzekert van een optimaal eindresultaat in tuning van je voertuig. De medewerkers van MLT Chiptuning zijn getraind om de beschikbare software te verfijnen naar een perfecte balans voor jouw voertuig. Zo weet MLT Chiptuning keer op keer het beste resultaat te behalen voor het optimaliseren van motoren van benzine- en dieselvoertuigen.

CHIPTUNING OP MAAT voor de
echte autoliefhebber

Chiptuning software

Aanpassingen

Een auto is vanuit de fabriek uitgerust met een standaard aansturingssoftware. Deze software is vaak ontwikkeld om ver binnen de maximale belasting van de desbetreffende motor te ontwikkelen. MLT Chiptuning is in staat om deze marge te benutten door de parameters van software meer ideaal op elkaar af te stemmen en zo te optimaliseren. MLT Performance center spreekt na de aanpassing van “chiptuning software”. Deze optimalisatie zorgt voor meer vermogen en koppel.

amg

Aansturingsmappen

Tijdens de modificatie van de chiptuning software, past MLT onder andere de onderstaande mappen aan:

  •  Gaspedaalinjectie
  •  Koppel begrenzers
  •  Laaddruk turbo
  •  Brandstof / lucht verhouding
  •  Brandstofdruk
Mac_printscreen-riv.1

Bij motoren met turbo of andere laaddrukverhoging levert dit een verbetering op van 20 tot 40%. Motoren zonder turbo levert optimalisatie van het motormanagement een vermogenswinst op van ongeveer 10%. Een ander groot voordeel is dat de motor na een optimalisatie een stuk sneller op gaspendaalbewegingen reageert.

bmw

Software varianten

Autofabrikanten ontwikkelen auto’s met verschillende softwarevarianten die zijn geschreven ver binnen de belasting van de motor. Dankzij deze ruime afstelling heeft de autofabrikant de mogelijkheid om verschillende versies, met verschillen in vermogen, van een bepaald model op de markt brengen. Elke auto die de fabriek uitrijdt heeft een bepaalde veiligheidsmarge over. Deze marge is ruim afgesteld om motorische schade te voorkomen. Dit biedt MLT de mogelijkheid om deze overcapaciteit met chiptuning iets op te vullen, zonder dat het ten koste gaat van de levensduur van de motor.

Geteste en duurzame software

MLT heeft de mogelijkheid om de software te verfijnen aan de hand van de vermogenstestbank gegevens. Zo kan precies worden berekend wat de uiteindelijke resultaten worden na het uitvoeren van de optimalisatie.

Direct afspraak maken met MLT Chiptuning

Wil jij chiptuning laten uitvoeren om nog meer te genieten van je auto, omdat hij sneller of zuiniger rijdt? Neem dan contact op met MLT Chiptuning door het contactformulier hier op de site in te vullen, te bellen naar 06 51 57 92 47, of te mailen naar info@mltchiptuning.nl.

MLT bmw chiptuning
× Available from 09:00 to 21:00 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday